در گذشته خیلی نیاز نداشتیم که منطق برنامه ی آزمون ها را توضیح دهیم . زیرا دانش آموزانی که به کانون می آمدند برطبق عادت برنامه را اجرا می کردند و فقط تعدادی از دانش آموزان بودند که با دقت و حوصله روی برنامه و منطق تنظیم آن عمیق می شدند و درباره ی علت های کلی و جزئی برنامه سوال می پرسیدند . اما اکنون و در دوران تعطیلات کرونایی وضع فرق می کند و همه ی مردم برای پیدا کردن بهترین راهکارها و راه حل ها به دنبال استدلال و منطق هستند .
برنامه ی آزمون 12 اردی بهشت خیلی ساده است و در عین حال منطق خیلی محکم و منسجمی دارد . برنامه را می شود در دو یا سه خط توضیح داد اما بهتر است در ابتدا دلایل برنامه را توضیح دهیم . از پشتیبانان و اولیا و مشاوران و دانش آموزان عزیز هم خواهش می کنیم منطق و استدلال های برنامه را برای دیگران هم توضیح دهید تا دانش آموزان که هم اکنون بیش از هر چیز نیاز به آرامش و برنامه دارند با اطمینان و در مسیر صحیح گام بردارند .
گر چه در این جا می خواهیم راجع به برنامه ی آزمون 12 اردی بهشت توضیح دهیم اما بد نیست روی این موضوع هم تاکید کنم که هم اکنون در میان دانش آموزان با پدیده ی دو قطبی مواجه هستیم به این معنی که بعضی دانش آموزان خیلی بیشتر و به مراتب بیش از گذشته تلاش می کنند و برخی هم کم توجهی می کنند و قدر زمان را نمی دانند .پس از تعطیلات تفاوت ها و فاصله ها بیشتر می شوند . خوب است شما جزء کسانی باشید که از این ایام تعطیلات اجباری به بهترین شکل استفاده می کنید . در این باره گفتنی ها بسیار است که بعدا به آن خواهیم پرداخت .
اکنون از معیارها و اصول تنظیم برنامه شروع می کنیم و در پاراگراف های پایانی برنامه ی آزمون 12 اردیبهشت را توضیح می دهیم .
برنامه ریزی آزمون ها ی کانون ها همیشه با برنامه ی مدرسه هماهنگ است . هماهنگی برنامه ی کانون با مدرسه سبب می شود دانش آموزان تمرکز بیشتر داشته باشند ، ذهنشان آشفته نشود و در نتیجه آرامش بیشتری هم داشته باشند. البته درپایه های ششم و نهم بسیاری از دانش آموزان علاوه بر مدرسه و امتحانات مدرسه ، به فکر موفقیت در آزمون های تیزهوشان نیز هستند و دانش آموزان دوازدهمی ، موفقیت در کنکور را یک هدف مهم و تعیین کننده برای خود می دانند .
اکنون در شرایطی که تعطیلی مدارس ادامه دارد و دانش آموزان درخانه هستند برنامه ی مشخص و واضحی برای آزمون 12 اردیبهشت در نظر گرفته ایم . این برنامه چند هدف مشخص دارد :
کمک به دانش آموزان تا در امتحانات پایان سال بهترین نتیجه را بگیرند .
دانش آموزان پایه ی درسی خود را بیش از پیش تقویت کنند . یک جمع بندی قدرتمند داشته باشند . مانند برخی دانش آموزان سال های قبل به نیم سال دوم کم توجهی نکنند و بتوانند سال آینده را با پایه ی قوی تر و آمادگی بیشتر آغاز کنند و روی پیش نیازها مسلط باشند .
برنامه را به گونه ای تنظیم کرده ایم که همه ی دانش آموزان بتوانند آن را اجرا کنند و برنامه فقط برای دانش آموزان مدارس خاص و ترازهای خیلی برتر نباشد . برای همه ی دانش آموزان موثر و قابل اجرا باشد . همگی از درستی برنامه مطمئن باشند و آرامش ذهنی دانش آموزان تامین شود.
البته برای دانش آموزانی که می توانند پیشروی بیشتر داشته باشند و معدل ها و ترازهای بالاتر دارند ، یک برنامه ی تکمیلی هم در نظر گرفته ایم که حدود بیست درصد درس ریاضی و درس های اختصاصی نیم سال دوم می شود و برای دفترچه ی دوم ( دفترچه ی غیرمشترک) در نظر گرفته شده است
برنامه کمترین تغییر را نسبت به برنامه ی قبلی دارد واگر چه مدارس مدتی است که تعطیل هستند اما برنامه ی 12 اردی بهشت هم در ادامه ی برنامه ی آزمون های قبلی است . این امر سبب می شود آرامش دانش آموزان حفظ شود ، ذهنشان آشفته نشود و برنامه های قبلی شان را با قدرت بیشتر ادامه دهند .
منطق برنامه بسیار ساده است و در دو سه خط می توان آن را توضیح داد . هر یک از پشتیبانان ، اولیا و مشاوران و دانش آموزان می توانند به سادگی منطق برنامه را برای دیگران توضیح بدهند .
و یک نکته ی مهم : برنامه به گونه ای طراحی شده که درباره ی زمان امتحانات پایان سال و بازگشایی یا تعطیلی مدارس و تاریخ برگزاری کنکور هر تصمیمی گرفته شود دانش آموزان می توانند با آرامش و تسلط مطمئن باشند که در مسیر صحیح قدم بر داشته اند .
برنامه ی آزمون 12 اردی بهشت شامل چه قسمت هایی خواهد بود ؟
برنامه ی آزمون روی نیم سال دوم متمرکز است . معمولا به نیم سال اول توجه بیشتری می شود ولی نیم سال دوم با سرعت تدریس می شود و دانش آموزان هم وقت کمتری روی نیم سال دوم می گذارند . امسال در فرصت تعطیلات کرونایی که پیش آمده است ، دانش آموزان می توانند این ضعف همیشگی را جبران کنند و به نیم سال دوم ( به ویژه فصل های اول نیم سال دوم ) توجه بیشتری بکنند. برنامه ی آزمون 12 اردیبهشت در همه ی درس های عمومی و اختصاصی از ابتدای نیم سال دوم شروع می شود و شش هشتم نیم سال دوم را شامل می شود . البته در درس های اختصاصی مثل آزمون 29 فروردین ، یک چهارم آخر درس های اختصاصی در دفترچه ی غیرمشترک قرار می گیرد .
برای دبستانی ها و متوسطه ی اول ریاضی و علوم ، درس هایی هستند که علاوه بر دفترچه ی اول در دفترچه ی دوم هم قرار دارند ( فصل های آخر را در دفترچه ی دوم قرار داده ایم تا اگر دانش آموزی هنوز این فصل ها را نخوانده باشند فقط به دفترچه ی اول پاسخ دهند )
برای دبیرستانی ها ، ریاضی و سایر در س های اختصاصی را علاوه بر دفترچه ی اول در دفترچه ی دوم هم قرار داده ایم ( فصل های آخر را در دفترچه ی دوم قرار داده ایم تا اگر دانش آموزانی هنوز این فصل ها را نخوانده باشند فقط به دفترچه ی اول پاسخ دهند )
به این ترتیب دانش آموزانی که در مدارس جلوتر بوده اند یا این که خود آموزی کرده اند به دفترچه ی غیرمشترک ( یعنی دفتر چه ی دوم ) هم پاسخ می دهند و دانش آموزانی که هنوز این درس ها را نخوانده اند فقط به دفترچه ی اول پاسخ می دهند .
تکلیف دو هشتم پایانی چیست ؟ دو هشتم پایانی را در آزمون 26 اردی بهشت در برنامه قرار خواهیم داد. در آن زمان برنامه ی امتحانات مدارس و کنکور مشخص شده است و تصمیم گیری در مورد برنامه کاملا واضح و ساده خواهد بود که فعلا به توضیح آن نمی پردازیم .اما هم اکنون تکلیف و برنامه کاملا مشخص است : تمرکز روی نیم سال دوم
البته برای کنکوری ها و دوازدهمی ها ، علاوه بر نیم سال دوم ، درس های پایه طبق برنامه راهبردی (بدون تغییر) در برنامه قرار دارد. درس های پایه 12 اردیبهشت شامل جمع بندی مبحثی درس های پایه است . به این ترتیب کنکوری ها در آزمون 12 اردی بهشت نیمی از مباحث کنکور و نیمی از مباحث امتحان نهایی را آزمون می دهند .
توجه : جدول تفصیلی برنامه آزمون 12 اردیبهشت در لینک های زیر این مطلب قرار می گیرد.
برنامه ی آزمون 12 اردی بهشت شامل درس های نیم سال اول نخواهد بود زیرا نیم سال اول را بارها و بارها مطالعه کرده اید مباحث آزمون ، شامل سه چهارم از نیم سال دوم می شود شما باید روی نیم سال دوم تمرکز بیشتری داشته باشد . به ویژه در شرایط امسال که شما درس های نیم سال دوم را بیشتر خودتان مطالعه و تمرین کرده اید و کمتر توانسته اید به مدرسه بروید باید به تمرین نیم سال دوم اهمیت بیشتری بدهید تا برای امتحانات آماده تر شوید . ضمنا دانش آموزانی که درس های اختصاصی را نتوانسته اند به طور کامل مطالعه و خود آموزی کنند می توانند به درس های دفترچه ی غیرمشترک که شامل یک چهارم اختصاصی هاست پاسخ ندهند.
توجه : برای دبستان و متوسطه ی اول درس های دفترچه ی دوم ( یعنی دفترچه ی غیرمشترک) شامل دو درس ریاضی و علوم است و برای دبیرستانی ها و کنکور، شامل درس های اختصاصی است .
ضمنا برای فارغ التحصیلان نظام قدیم و گروه های هنر و منحصرا زبان برنامه تغییری نخواهد داشت. علت نیز مشخص است نظام قدیمی ها فارغ التحصیل هستند و برنامه شان تحت تاثیر برنامه ی مدرسه نیست و منابع گروه های هنر و منحصرا زبان نیز شامل درس های عمومی و منابع آزاد است بنابراین می توان همان برنامه ی اصلی را بدون تغییر اجرا کنند .
برنامه ی هنرستانی ها نیز به صورت جداگانه و به زودی اطلاع رسانی می شود .
توجه : جدول تفصیلی برنامه آزمون 12 اردیبهشت در لینک های زیر این مطلب قرار می گیرند.
برای مشاهده برنامه گروه ها برروی مقطع کلیک کنید:
0 دیدگاه
ثبت دیدگاه